Кропивницький “газовий” хабар став однією з найбільших корупційних справ України

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© Корупція Інфо

До топ-5 «лідерів-корупціонерів», які одержали найбільші суми неправомірної вигоди,потрапили посадові особи районних управлінь соціального захисту населення та пенсійного фонду на Луганщині, керівник будівельного підприємства та посадові особи підприємства газової галузі в Кіровоградській області, а також ряд посадових осіб з Полтавщини, Львівщини та Миколаївщини.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на Національну поліцію.

За інформацією Нацполіції, Кіровоградщина в цьому антирейтингу посідає друге місце.

“У Кіровоградській області працівники обласного управління захисту економіки Нацполіції задокументували протиправну діяльність керівника будівельного підприємства та посадових осіб підприємства газової галузі. 2 мільйони гривень неправомірної вигоди вимагали фігуранти справи за зниження вартості розроблення технічного газового проекту та його затвердження”, – йдеться у повідомленні.

Загалом упродовж січня працівники Департаменту захисту економіки Нацполіції спільно з іншими підрозділами викрили 68 фактів одержання неправомірної вигоди. 76 фігурантам вже повідомлено про підозру.

Нагадаємо, на Кіровоградщині затримали керівника підприємства, який нібито вимагав 2 мільйони гривень неправомірної вигоди за зниження вартості розроблення технічного газового проекту та підключення підприємства до газопостачання. За інформацією, у “схемі” брали участь керівник будівельного підприємства та посадові особи підприємства газової галузі. Того ж дня НАК “Нафтогаз України” заявили, що готові допомагати слідству у розслідуванні справи щодо їхніх працівників.

Окрім того, у Голованівському районі спіймали на гарячому лікаря-нарколога, який підозрюється у вимаганні хабаря. Медика затримали після того, як він намагався продати місцевим полісменам безкоштовні довідки. За видачу медичних сертифікатів 11 поліцейським нарколог зажадав по 200 гривень з кожного співробітника, а потім погодився на 100 гривень за довідку, зважаючи на «опт». Згодом йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар