Підозрюваних в «кришуванні» наркобізнесу поліцейських відсторонили від роботи

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© vesti.dp.ua

Ленінський районний суд розглянув та задовольнив клопотання слідчого погоджене з процесуальним прокурором щодо відсторонення підполковника та майора одного з міських відділів поліції, які підозрюються у вимаганні та отриманні 10 тис. грн неправомірної вигоди від займаних посад.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області, інформує Перша електронна.

Правоохоронцям повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди поєднане з її вимаганням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Працівникам поліції визначено міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 123 тис грн.

Нагадаємо, слідчі прокуратури Кіровоградської області спільно з працівниками Служби безпеки в області та управління внутрішньої безпеки Нацполіції викрили працівників керівної ланки одного з міських відділів поліції, які налагодили “кришування” наркобізнесу за 10 тис. грн в місяць. Правoохоронними органами задокументовано три таких передачi на суму 30 тис. грн. Під час отримання чергової частини обумовлених коштів поліцейських було викрито. Під час обшуку у них вилучено кошти у сумi 10 тис. грн, а такoж речовину схожу на наркотичний засіб.

За інформацією Центральноукраїнського антикорупційного офісу, при отриманні хабара затримали двох працівників Олександрійського міськвідділу поліції: начальника сектору превенції патрульної поліції підполковника Олександра Дубініна і заступника керівника карного розшуку майора Сергія Пишного.

Одному з поліцейських, яких було викрито на “кришуванні” наркобізнесу обрано міру запобіжного заходу – взяття під варту, або внесення застави у 128 тис. грн.

Потім суд обрав запобіжний захід другому поліцейському– взяття під варту, або внесення застави у 123 тис. грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар