Поставив на плиту і заснув: вибух газу у Кропивницькому стався через каструлю вареників

Вибух побутового газу у будинку по вулиці Миру у Кропивницькому відбувся внаслідок грубого порушення правил використання газових приладів.  В одній із квартир чоловік залишив без догляду каструлю з водою для приготування вареників, а сам заснув. Вода закипіла і залила полум’я пальника. Після пробудження квартиранта, запаленого сірника було досить, щоб прогримів вибух.

Про це йшлося під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт міськради.

Внаслідок підриву газу сталося руйнування міжкімнатних конструкцій, пошкоджено перестінки, вікна, двері, частково стеля у двох квартирах чотириквартирного будинку. На щастя обійшлося без пожежі.

Аварійні служби спрацювали оперативно: постраждалий доправлений до опікового відділення обласної лікарні з діагностованим термічним опіком ІІ-ІІІ ступенів 17% голови, шиї, верхніх та нижніх кінцівок. Стан постраждалого визначений середньої тяжкості.

Рятувальники евакуювали також вісім мешканців інших квартир, у тому числі одну дитину.

Начальник ЖЕО №1, на балансі якого перебуває будинок, Світлана Ковальва офіційно звернулася до начальника Кропивницького відділу поліції із заявою про встановлення причини виникнення вибуху та винуватця події

Олександр Мосін доручив управлінню з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення розпочати організацію процедури проведення спеціальної будівельно-технічної експертизи, яка дасть відповідь на питання про стан будинку і дозволить спланувати подальші дії.

Будинок від’єднаний від газопостачання, а енергетики знайшли можливість забезпечити електроживленням три суміжних квартири з помешканням, де відбувся вибух.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар