Розтин не показав причину смерті немовлят, яких знайшли в морозилці в Олександрії

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

В Олександрії на Кіровоградщині мати сховала своїх новонароджених малят у морозилці. Згодом сказала, що вони народилися мертвими. Жінка має трьох старших доньок – ні вони, ні її чоловік, кажуть, не здогадувалися про вагітність жінки. Розтин не встановив, чи правду говорила породілля – для цього потрібно провести додаткові дослідження.

Йдеться в сюжет ТСН.

Моторошну знахідку виявили поліцейські в 11.00 30 грудня, передає Моя Олександрія.

“Біля п’ятиповерхового будинку на вулиці Козацькій, 47 (колишня. Червоного козацтва) вартує поліцейський автомобіль. У квартирі, де сталася надзвичайна подія, йдуть слідчі дії. По двору і під’їздах ходять правоохоронці, вони спілкуються з сусідами”, – пише Моя Олександрія.

За попередньою інформацією, 35-річна жінка жила з чоловіком і трьома неповнолітніми дітьми. Нещодавно вона народила двійню і сховала в холодильник. Жінка потрапила в лікарню. Лікарі помітили ознаки пологів, поцікавилися, де ж новонароджені, і, не отримавши виразної відповіді, повідомили про ситуацію в поліцію. Жінка стверджує, що діти народилися мертвими.

Нібито про вагітність і пологи жінка нікому не повідомляла, в тому числі чоловікові. Вона носила вільний одяг. Про тіла, які зберігалися в холодильнику ні чоловік, ні діти не здогадувалися.

Жителі під’їзду відгукуються про родину добре. Кажуть, що сім’я спокійна, привітна, сварок не помічали. Що і дорослі, і діти завжди красиво і модно одягнені.

Сюжет ТСН.

Згодом журналісти Моєї Олександрії написали, що розтин немовлят, знайдених в морозилці, поки не дає відповіді на питання: живими чи мертвими вони народилися. Необхідні додаткові дослідження.

“Розтин був, але поки однозначно нічого сказати не можна. Тобто цілі (тіла – Авт.), Але ми поки не можемо відповісти на питання: живими вони народилися або мертвими. Це буде гістологія проводитися, тільки потім вони зможуть відповісти на це питання “, – прокоментував начальник Олександрійського відділу поліції Сергій Котига.

Також він повідомив, що за фактом події відкрито кримінальне провадження за ст. 117 (умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини) Кримінального кодексу України. Запобіжний захід, за словами Котиги, жінці не обирали, бо для цього необхідно оголосити підозру.

“Застосування запобіжного заходу можливе після оголошення підозри. А тут – розумієте як: ст. 117 – це вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини. Поки ж, з її слів, вони народилися мертвими, і поки інших свідчень немає. Навіть 117-та відкрита за фактом “, – зазначив він.

Нагадаємо, 12-річна кропивничанка Катерина Добродій зранку 8 грудня вийшла зі свого помешкання на вул. Івана Богуна і мала поїхати до школи №14 на розі вул. Київської та Вокзальної. Але до школи вона не заходила. Батьки зниклої того ж дня звернулися до поліції.

Окрім поліції, до пошуків Катерини Добродій долучилися небайдужі люди та військові 3-го полку. Аби знайти дівчинку використовували навіть безпілотники.

Мобільний телефон дівчинки поліцейські знайшли через дві доби на Старій Балашівці,  неподалік її будинку. Поки 12-річну Катерину Добродій з п’ятниці, 8 грудня, шукало усе місто, її мобільний увімкнувся у неділю, 10 грудня, о 4:25. Апарат знайшли на землі неподалік будинку Каті.

Тіло 12-річної Катерини Добродій знайшли 12 грудня неподалік Кропивницького, біля однієї з баз відпочинку в селі Обознівка.

Олена Добродій, яку підозрюють у вбивстві власної 12-річної доньки Катерини, чекатиме суду за ґратами.

Мати, яка ймовірно вбила власну 12-річну доньку, чекатиме суду за ґратами 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар