Сьогодні вранці у Кропивницькому сталося дві ДТП

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні вранці у Кропивницькому сталося щонайменше дві ДТП – по вул. Братів Ельворті та на круговому перехресті на вул. Мурманскій. У обох випадках ніхто не постраждав.

Про обставини аварій Першій електронній розповіла прес-секретар патрульної поліції Наталія Трішина.

О 6:40 на круговому перехресті вул. Мурманської та просп. Університетського водій авто “Volkswagen Сaddy” при в’ їзді на перехрестя не надав перевагу в русі авто “Mercedes”, який рухався по головній дорозі. Внаслідок цього сталася аварія. Патрульні склали на водія авто “Volkswagen Сaddy”, протокол за ст. 124 (Скоєння дтп) КУпАП.

Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна, – тягне за собою накладення штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року. Необхідно зазначити, що як правило, якщо водій, на якого було складено протокол про адміністративне правопорушення, визнає свою вину, то суд застосовує до нього покарання у вигляді штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадя, тобто 340,00 грн.

О 8:30 на перехресті вул. Ельворті та вул. Братиславської

“Водій, керуючи авто “Geely”, рухаючись вулицею Братів Ельворті, наближаючись до перехрестя з вулицею Братиславською, був не уважним та не побачив автомобіль “Dacia Logan”. Той водій рухався попереду, застосував гальмування перед пішохідним переходом, щоб пропустити людину. Водій “Geely” застосував екстрене гальмування, втім зіткнення уникнути не вдалося. Водії вирішили розійтися за європротоколом”, – розповіла Наталя Трішина.

Європротоколом можна скористатися за таких умов:

- немає травмованих (загиблих) людей,

- водії-учасники ДТП мають поліси автоцивільної відповідальності,

- наявна згода водіїв транспортних засобів - учасників ДТП щодо її обставин,

- у водіїв відсутні ознаки алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів.

Нагадаємо, учора, 18 жовтня, о 19:50 на вулиці Салтикова- Щедріна водій, керуючи авто “Geely” не врахував дорожньої обстановки, не був достатньо уважним виїхав на смугу зустрічного руху та стукнув автомобіль “Skoda Octavia”, який стояв на смузі в зустрічному напрямку. Ніхто не постраждав, авто отримали механічні пошкодження, на 47-річного порушника патрульні склали адмінматеріал за скоєну ДТП.

Також 18 жовтня близько 12:00 на перехресті провулку Шосейного та вулиці Героїв України Daewoo Lanos збив 78-річного велосипедиста. На вулиці Попова близько 15:00 водій маршрутки збив жінку йшла на пішохідному переході і везла у візочку дитину. Окрім того, 11 жовтня, “Mercedes” збив на пішохідному переході чоловіка.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар