Подібно до повітряної кулі шахраї раніше заманювали кропивничан на кінну прогулянку – слідчий

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація: Відкривай Україну

У Кропивницькому близько сотні людей, які оплатили політ на повітряній кулі, стали жертвами шахраїв. Люди прийшли на місце анонсованого старту, але побачили лише ошуканих “колег”. За словами слідчого, який веде справу, схожа схема була на території міста Кропивницького і здійснювалася таким саме чином, але були поїздки на конях.

Невідомі ошукали близько сотні мешканців Кропивницького, які піддались на рекламу і дешевий політ над містом на повітряній кулі, йдеться у ТСН.16:45.

Любителі легкої наживи створили подію в одній із соцмереж, розпродали квитки довірливим любителям романтики і зникли. Політ на повітряній кулі мав стати подарунком на сьомий день народження Володі, але не став.

“Хотілося дитині дати якісь враження і самій, якщо чесно, дуже хотілося їх пережити. Разом з тим прикро не стільки за гроші, скільки за цю схему, яку так добре відпрацювали на понад сто осіб”, – каже мати хлопця Юлія Бочарова-Туз.

Оголошення містяни побачили в соцмережі. За небесну прогулянку над Кропивницьким організатори просили небагато – від 500 до 700 гривень. Платити треба було наперед, через Інтернет, так само дистанційно отримали електронні квитки.

З порослого бур’яном поля люди мали вирушати у романтичні мандрівки. Що цей майданчик зовсім не пристосований для повітряних стартів, більшість із них побачили надто пізно, коли у призначений час ані кулі, ані організаторів на місці відльоту не побачили. Збагнувши, що їх ошукали, викликали поліцію. Згодом з’ясувалося, що за такою ж схемою надурили і жителів сусідньої області.

“Наші друзі з Полтави нам написали, що рівно за тиждень до того так само мали літати вони”, – розповіла потерпіла Олена Сінченко.

Досвідчені пілоти повітряних куль твердять – шахрайство мали б запідозрити одразу, бо політ не може коштувати так дешево.

“Сама по собі куля коштує близько 30-40 тисяч євро. У неї годинна амортизація і через 500 годин вона виходить з ладу”, – пояснює гендиректор повітроплавного товариства Сергій Скалько.

І хоч цей вид діяльності не ліцензується, посвідчення пілотів кермувальники куль повинні мати. Кваліфікованих пілотів аеростатів лише півсотні на всю Україну. В організаторів польотів у Кропивницькому посвідчення пілотів ніхто не питав. Вже і не спитають, бо телефон, вказаний в оголошенні, мовчить.

Між тим щодня все нові потерпілі несуть заяви у поліцію. Слідчі певні, ці аферисти працюють давно, спекулюючи саме на романтичних і спортивних розвагах. Та зараз з’явився реальний шанс притягнути їх до відповідальності.

“Проводяться слідчо-розшукові дії. На жаль, я зараз більше інформації надати не можу, так як не можу розголошувати таємницю слідства. Схожа схема була на території міста Кропивницького і здійснювалася таким саме чином, але були поїздки на конях”, – розповів слідчий Максим Берестовенко.

Усіх ошуканих закликають не мовчати і неодмінно повідомити поліцію.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар