На Кіровоградщині завищили ремонт школи більше ніж на 400 тис. грн

© svetlovodsk.com.ua

Кіровоградською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру у вчиненні службової недбалості, тобто кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, фізичній особі – підприємцю, з вини якого вартість робіт з капітального будівництва загальноосвітньої школи в Устинівському районі завищено на 409 тис. грн.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в 2014 році з метою покращення доступу громади с. Криничуватка до якісних освітніх послуг за державний кошт проведено капітальний ремонт загальноосвітньої школи. Консультаційні послуги у вигляді технічного нагляду за будівельними роботами надавалися фізичною особою – підприємцем з м. Кропивницький.

При цьому слідством встановлено, що фактично виконані роботи по капітальному ремонту школи не відповідають проектно-кошторисній документації та вимогам нормативно-правових актів в галузі будівництва. Крім того, обсяги та вартість фактично виконаних робіт не відповідають обсягам та вартості, визначеним первинною звітною документацією з будівництва, що призвело до завищення вартості виконаних робіт по прямих витратах на загальну суму 409,9 тис грн.

Вказані порушення допущені через неналежне виконання своїх службових обов’язків особою, що здійснювала технічний нагляд за ходом проведення таких робіт. Йому загрожує відповідальність у виді позбавлення волі на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар