Замах на одного з працівників кропивницької колонії організувала банда вихідців із Кавказького регіону

Замах на вбивство працівника Кіровоградського СІЗО, який мав місце у травні 2017 року, організувала злочинна група, створеної вихідцями із Кавказького регіону на етнічній основі.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Сектору комунікації поліції Кіровоградської області.

Без сумніву, одним із найбільш резонансних злочинів, викритим на Кіровоградщині, став замах на вбивство працівника Кіровоградського СІЗО, організований громадянином однієї з держав – вихідцем із Кавказького регіону.

У результаті вдало проведеної спецоперації працівникам карного розшуку вдалося попередити особливо тяжкий злочин. Трьох учасників організованої злочинної групи, створеної на етнічній основі, затримано. Їм усім оголошено про підозру.

За інформацією оперативників, 32-річний чоловік, відомий у кримінальних колах, що жив дотримуючись неписаних «злодійських традицій», був «смотрящим зони» та утримував «общак», став ініціатором конфлікту з 36-річним працівником спецустанови. Перебуваючи під вартою, зловмисник разом із «товаришем» по камері та родичкою, що знаходилася на волі, здійснили спробу вбити працівника державного органу з допомогою вибухівки, підірвавши його автомобіль.

«Аби втілити свої злочинні наміри, організатор групи, разом зі спільником, який до того встиг відзначитися тим, що організовував злочинні групи в момент, коли сам перебував за гратами, за сприяння спільниці на волі – підшукали виконавця вбивства. Коли ж, за легендою поліції, автомобіль потерпілого «вибухнув», злочинні дії організованої злочинної групи було задокументовано. Життя людини, яка за забаганкою кримінального авторитета повинна була загинути, врятовано», – розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко.

У ході обшуків працівники карного розшуку та слідства області за місцем проживання підозрюваної особи виявили і вилучили гранату Ф-1 із запалом та корпус від гранати РГД-5.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 28 Кримінального кодексу України «Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією», ст. 348 ККУ «Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця» та ч. 1 ст. 263 ККУ «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Загалом, на Кіровоградщині в рамках оперативно-профілактичної операції «Мігрант» із початку відпрацювання поліцейськими стосовно іноземних громадян складено 160 адміністративних протоколів, спільно з Державною міграційною службою – 60, розпочато 11 кримінальних проваджень, у 9 з яких – особам оголошено про підозру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар