Кіровоградщина: сільський голова підозрюється у вимаганні хабара у двох АТОвців

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Працівниками Управління захисту економіки  в Кіровоградській області задокументовано факт отримання неправомірної вигоди одним із сільських голів.

Посадовець вимагав та отримав грошові кошти за  винесення питання на сесію сільської ради та позитивне рішення сесії про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення двох земельних ділянок площею по 0,3000 га у власність для будівництва і обслуговування житлових будинків двом учасникам АТО.

Працівниками поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області, в рамках розпочатого кримінального провадження, задокументовано факт отримання 5 тисяч гривень. Готівку, яку підозрюваний отримав у конверті,  правоохоронці вилучили.

Нині вирішується питання про оголошення про підозру у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого  ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу  України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою» .

Якщо вину 35-річного посадовця буде доведено, йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна.

За матеріалами Управління захисту економіки в Кіровоградській області ДЗЕ Національної поліції України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар