Нa Кiровогрaдщинi зімітували пожежу нa вiйськовому склaдi

Учора, 26 липня, відбувся другий практичний етап командно-штабних навчань з органами управління та силами цивільного захисту. Цього разу за легендою внаслідок дій диверсійно-розвідувальної групи на одному із військових об’єктів виникла пожежа у сховищі.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт ДСНС у Кіровоградській області.

Оголосили ввідну:

«Внаслідок дій диверсійно-розвідувальної групи на одному із військових об’єктів виникла пожежа у сховищі. Пожежу вдалось локалізувати, але у разі посилення вітру, є вірогідність розповсюдження пожежі на сховища, розташовані поруч».

Під час нападу диверсійної групи з метою заволодіння боєприпасами виникла перестрілка з військовослужбовцями, внаслідок чого спалахнули штабелі на майданчику відкритого зберігання боєприпасів. Вогонь розповсюджується в бік складів з боєприпасами.

Отримавши повідомлення про пожежу, черговий частини направив до місця пожежі пожежну роту та викликав служби екстреної допомоги за номерами 101, 102, 103.

Отримавши повідомлення, оперативно-координаційний центр Управління ДСНС у Кіровоградській області здійснив оповіщення органів управління та сил реагування про НС. Штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій управління цивільного захисту Кіровоградської облдержадміністрації відпрацював відповідні документи та організував взаємодію з диспетчерськими службами установ і організацій, що залучаються до проведення робіт з ліквідації НС. Крім того, було скликане екстрене засідання комісії з питань евакуації Знам’янського району щодо організації евакуаційних заходів.

Пожежно-рятувальні підрозділи Кіровоградського гарнізону ліквідували наслідки надзвичайної ситуації та одночасно особовим складом проводилась евакуація потерпілих в безпечну зону.

У зв’язку з вибухами на території, органи місцевого самоврядування району прийняли рішення про оголошення евакуації населення, яке знаходиться зоні можливого ураження.

Максимальна прогнозована відстань розльоту окремих уламків складає до 10000 м. У зону можливого ураження потрапляє 394 мешканця об’єкта і 12 231 мешканець прилеглих населених пунктів. Навчальна пожежа була успішно локалізована, особовий склад провів гасіння до повної ліквідації осередків пожежі та охолодження боєприпасів.

Читайте також: “Світло, камера, мотор!”: як у Кропивницькому імітували руйнування будинку та порятунок людей з-під завалів

P1240506.JPG

P1240387.JPG

P1230903.JPG

P1230921.JPG

P1230860.JPG

P1230878.JPG

Поширити:

Залишити коментар:

коментар