Мешканець Світловодського району здавав в оренду “незаконну” землю власному підприємству

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Наказами Головного управління Держгеокадастру в Кіровоградській області незаконно надано в оренду громадянину три земельні ділянки на території Захарівської сільської ради Світловодського району. Згодом орендар незаконно передав права користування земельними ділянками іншій юридичній особі – фермерському господарству, яке сам і заснував.

Інформує Перша електронна з посиланням на прес-службу прокуратури Кіровоградської області.

Знам’янською місцевою прокуратурою забезпечено повне виконання рішень апеляційного суду Кіровоградської області та Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, якими задоволено позовні вимоги прокуратури про визнання недійсними трьох договорів оренди землі та повернення у власність держави земельних ділянок сільськогосподарського призначення вартістю 2,8 млн грн. 

Установлено, що наказами Головного управління Держгеокадастру в Кіровоградській області незаконно надано в оренду громадянину три земельні ділянки на території Захарівської сільської ради Світловодського району площею 185 га з порушенням процедури, визначеної Земельним кодексом України. Водночас, громадянин – орендар незаконно передав права користування земельними ділянками іншій юридичній особі – фермерському господарству, яке сам і заснував.

Прокуратура через суд домоглася скасування незаконних наказів, визнання договорів оренди землі недійсними та повернення у державну власність вказаних земель.

На сьогодні незаконні правовстановлюючі документи на землю скасовані, її повернуто у власність держави, а державним реєстратором на виконання вимог прокуратури внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відповідні відомості про скасування права оренди громадянина та інших похідних речових прав користування земельними ділянками фермерським господарством, якому їх було протиправно передано.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар