Хамство фармацевта та “охорона” з автоматом – учасник бойових дій із Кропивницького про візит до аптеки

Фото: Ганна Колєва

Нахабне ставлення працівниці аптеки, відмова в обслуговуванні, відсутність офіційної книги скарг, а пізніше – спроба “охорони” зі зброєю затримати та відмова патруля у складанні протоколу щодо тих «охоронців» про порушення правил дорожнього руху – за словами учасника АТО Дмитра Слюти, така історія з ним трапилася, коли він з другом пішли придбати в цілодобовій аптеці звичайні краплі для носа.

Свою версію подій того вечора розповів Дмитро Слюта, повідомляє кореспондент Першої електронної.

14 липня о 21.20 місцевий активіст, учасник бойових дій пішов придбати у «Мега аптеці» звичайні краплі для носа. За словами Дмитра Слюти, фармацевт не продала йому ліки, спираючись на технічну перерву, яка ще не почалася. Чоловік каже, що довго намагався отримати «книгу скарг». А вона, як виявилося, була не зареєстрована та без підшивки. Дмитро вирішив це показати в інспекції захисту прав споживачів, тому забрав книгу з собою. За його словами не встиг він пройти і кількох метрів, як його затримала ця нібито «охорона».

“На перехресті вулиць Островського і Преображенської, на світлофорі ми із Сергієм переходили дорогу, як побачили, що до нас на великій швидкості їхав автомобіль. Автомобіль був без розпізнавальних знаків. Він зупинився на перехресті і перекрив нам дорогу. Вийшло два хлопці – один із них з автоматом. Вони кричали: «Руки на капот», «Стій!». Один хлопець втикнув мені автомат у ребра, інший – підбіг із газовим балончиком, почав мене бити по ногах… Люди, які це бачили, почали кричати. Через 10 хвилин приїхав патруль поліції. Ми просили скласти протокол по факту нападу на нас і порушення ПДР, але нам відмовили”, – розповідає про інцидент Дмитро Слюта.

Свідками цієї ситуації  стали 10 осіб. Дмитро розповідає, що машина охоронної фірми перетнула подвійну суцільну, зайняла перехрестя, створила аварійну ситуацію і ледь не збила пішоходів. Але пізніше, каже чоловік, коли вони з Сергієм просили зареєструвати порушення ПДР, то в шістьох машинах патрульної поліції не знайшлось рулетки. Також, за словами військового, вони дозволили переставити машину в інше місце без фіксації. Після складання Дмитром заяви про порушення ПДР та незаконного затримання ніхто з поліції з ним не зв’язався з інформацією про хід справи:

“Я писав заяву на начальника Патрульної поліції, але зі мною досі не намагалися зв’язатися ні поліція, ні слідчий”, – каже Дмитро.

Під постом Дмитра у Фейсбуці з описом цієї ситуації директор охоронної фірми заявив про те, що Дмитро у той вечір був п’яним, проте сам Дмитро стверджує зворотнє і розповідає, що Патрульна поліція навіть не запропонувала пройти тест на вміст алкоголю в крові.

На завершення Дмитро Слюта сказав, що вимагає публічного вибачення та просить правоохоронні органи дати хід справі:

“З самого початку ніхто не казав, що я учасник бойових дій. Я зараз питаю за всіх людей, які живуть у Кропивницькому. Просто неприпустимо, що ці охоронні фірми дозволяють собі так поводитися зі звичайними людьми”.




Нагадаємо, Дмитро Слюта — боєць 28-ї окремої механізованої бригади. Його мобілізували під час третьої хвилі. Знаходився в АТО майже чотири місяці. У своєму взводі був другим кулеметником. 

"У Маріїнському районі Донецької області наткнулися на диверсійно-розвідувальну групу, — розповідає Дмитро у виданні "Сила життя". —  Під час бою я отримав поранення кулеметною чергою — куля потрапила мені між пластинами бронежилету, поранила руку, бік і вилетіла наскрізь. Я був у дуже важкому стані, мене прооперували, не могли запустити легені. Тоді мене вертольотом доставили в Дніпропетровськ (тепер Дніпро), де після операції я 13 днів пролежав у комі. Після кількох тижнів реанімації мене перевели в Кіровоградський госпіталь.  

Наступні два місяці Дмитро перебував у оточенні місцевих спеціалістів, які не давали йому піти в себе і загострити психологічні травми. Він один із тих, для кого післявоєнна реабілітація тривала більше, ніж сама служба в АТО, і коштувала багато сил, нервів та сторонньої підтримки.

Аліна Маркіна, Перша електронна

Поширити:

Залишити коментар:

коментар