У Кропивницькому псевдо-АТОвець намагався покататись у маршрутці за липовим посвідченням

У Кропивницькому невідомий чоловік намагався безкоштовно проїхати у маршрутному таксі, пред’явивши підробне посвідчення учасника бойових дій. Коли його викрив водій, він утік, залишивши посвідчення.

Про це учора, 20 липня, на робочій нараді секретаря міської ради Кропивницького Андрія Таюалова з керівниками підприємств-перевізників розповів начальник управління транспорту Олександр Вергун, повідомляється на сайті міськради.

Обговорюючи проблему безкоштовних перевезень учасників АТО, начальник управління транспорту повідомив, що трапляються випадки, коли пасажири пред’являють фальшиві посвідчення учасника бойових дій. Один із таких випадків стався напередодні, коли пасажир на прохання водія пред’явити документ, дістав кольорову ксерокопію нібито посвідчення учасника АТО. Придивившись, водій переконався, що документ фальшивий. А пасажир, зрозумівши, що його викрили, утік. Таким чином, документ залишився у водія, який потім передав підробку в управління транспорту.

За словами Олександра Вергуна, він звернувся до міського комісара Владислава Зуєва з проханням перевірити достовірність документа. З’ясувалось, що у базі даних Збройних Сил України такого посвідчення не існує і відповідний громадянин не є учасником АТО. Керівник управління транспорту додав, що за словами водіїв громадського транспорту, це не єдиний випадок пред’явлення таких ксерокопій посвідчення учасника АТО.

Начальник управління транспорту та зв’язку Олександр Вергун доповів, що всі скарги на нетактовну поведінку водіїв, які надходять від громадян, управлінням розглядаються. Після чого керівники підприємств, водії та скаржники запрошуються для з’ясування усіх обставин конкретного випадку.

“Жодного випадку за участю бійців АТО ми не залишаємо без уваги, – наголосив Олександр Вергун. – Але найбільше скарг на перевізників надходить від пасажирів саме цієї пільгової категорії”.

Нагадаємо, протягом останніх двох тижнів у Кропивницькому набули розголосу два випадки хамства зі сторони водіїв щодо учасників АТО. Зокрема, капітан батальйону “Святослав” Юлія Миргородська везла дочку до дитсадка і показала водієві 113-ї маршрутки посвідчення учасника бойових дій, яке дає їй право безплатного проїзду. У відповідь почула нецензурну лайку та обвинувачення у підробці документа. А декілька днів тому кермувальник 55-ї маршрутки з номером ВА 1196 АА намагався вигнати з салону бійця цього ж батальйону “Святослав” Ярослава Лузана.

Приниження учасника АТО та пенсіонерів і дуля пасажиру: чим цього тижня відзначились кропивницькі “маршрутники”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар