У липні кропивницькі патрульні зупинили 40 водіїв у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння

Фото: promin.cv.ua

Патрульні поліцейські міста Кропивницький за двадцять днів липня виявили 40 випадків керування транспортними засобами водіями, які мали ознаки алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сторінку Патрульної поліції у Facebook.

У всіх випадках на водіїв були складені відповідні матеріали про адміністративне правопорушення за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність водіїв за керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу водія та швидкість його реакції. Наразі 34 адміністративні матеріали вже передано до суду, 6 – підготовлено та буде передано до суду в п’ятиденний термін згідно чинного законодавста.

Нагадуємо, що відповідно до статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення за вищевказані дії водій притягується до такої відповідальності:

  • якщо такі дії вчинені вперше протягом року – штраф 10200 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік;
  • якщо ці дії вчинені повторно (вдруге) протягом року – штраф 20400 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки;
  • якщо особа вже двічі протягом року притягувалась до відповідальності за подібні дії – штраф 40800 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років.

Крім того, слід наголосити, що закон зобов’язує особу, яка керує транспортним засобом і у якої виявлено ознаки сп’яніння, пройти відповідно до встановленого порядку огляд на стан сп’яніння. Відмова від проходження такого огляду передбачає адміністративну відповідальність згідно статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар