Екс-очільника “Укртелекому” Кіровоградщини арештували за підозрою у розтраті 28,5 млн грн держпідприємства

Олег Ткаченко/фото: kg.ukrtelecom.ua

14 липня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали заступника директора “Львівського бронетанкового заводу”, колишнього директора Кіровоградської філії ВАТ “Укртелеком” Олега Ткаченка. Його підозрюють у розтраті коштів держпідприємства на загальну суму 28,5 млн грн. Наступного дня, 15 липня, Солом’янський райсуд Києва обрав Олегу Ткаченку запобіжний захід у вигляді двох місяців арешту з альтернативою внесення застави в сумі 1 млн 800 тис. грн.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Національного антикорупційного бюро України.

14 липня НАБУ та САП затримали низку посадових осіб Збройних Сил України та ДП «Львівський бронетанковий завод» (далі – ЛБЗ) за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»). Також затримано посередника — засновника комерційної структури.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ЦБТУ ЗСУ у змові зі службовими особами ЛБЗ, засновником ТОВ та за участі фірм з ознаками фіктивності розробили та реалізували корупційну схему із закупівлі запасних частин та комплектуючих до бронетанкового озброєння і техніки, чим вчинили розтрату бюджетних коштів у 2015 році на суму 28,5 млн грн.

Суть схеми полягала у тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді було закуплено двигуни, які раніше були у використанні. До того ж ці вживані, а інколи й неробочі, двигуни у 2008-2009 роках вже були реалізовані підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міноборони. Крім того, випуск цієї моделі двигунів було припинено ще з 1990-х років, про що ініціаторам схеми було добре відомо.

Роман Тимків/фото: УНІАН

За результатами розгляду клопотань детективів Національного антикорупційного бюро України та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури протягом 14–15 липня слідчий суддя Солом’янського райсуду Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб п’ятьом особам. Розміри застави, призначені судом в якості альтернативи арешту, коливаються від 1,6 млн грн до 2 млн грн.

Зокрема, 14 липня начальнику ЦБТУ ЗСУ (генерал-майору) суд призначив арешт з можливістю внесення застави у розмірі 2 млн грн; розмір застави для начальника відділу ЦБТУ ЗСУ (полковника) та засновника комерційної структури, задіяної у схемі, склав 1,6 млн грн для кожного.

А 15 липня слідчий суддя призначив арешт на 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі 2 млн грн та 1,8 млн грн відповідно директору ЛБЗ Роману Тимківу та його заступнику Олегу Ткаченку.




За даними сайту “Укртелекому”, Олег Володимирович Ткаченко з 2009 по 2014 (можливо 2015) рік виконував обов’язки директора Кіровоградської філії підприємства. Він народився 29 вересня 1963 року в м. Первомайськ Миколаївської області. Одружений, має доньку та сина.

В 1985 році закінчив вище Харківське танкове училище. В 2004 році закінчив Одеську національну академію зв’язку.

Розпочав свою трудову діяльність в ПАТ «Укртелеком» в березні 2002 року.

З березня по листопад 2002 року працював на посаді помічника директора із стратегії та соціальних питань.

З листопада 2002 року по листопад 2006 року працював начальником відділу управління майновим комплексом Кіровоградської філії ПАТ «Укртелеком».

З листопада 2006 року по січень 2009 року О. В. Ткаченко працював на посаді начальника Центру телекомунікаційних послуг Кіровоградської філії ПАТ «Укртелеком».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар