На Кіровоградщині відкрили кримінальні провадження щодо 8 депутатів, які не подали декларації

© texty.org.ua

Новоукраїнською місцевою прокуратурою за результатами опрацювання відомостей Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, виявлено, що 8-ма депутатами органів місцевого самоврядування Добровеличківського району Кіровоградської області не подано декларації за минулий рік. За результатами зібраної інформації прокуратурою зареєстровано 8 кримінальних проваджень за ознаками злочину, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу України (умисне неподання декларації суб’єктом декларування).

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

Зокрема, встановлено, що депутати Перчунівської, Липняжської та Федорівської сільських рад в Добровеличківському районі як посадові особи, уповноважені на виконання функцій місцевого самоврядування, умисно не подали декларації за минулий рік.

Крім того, за вказаними фактами внесено подання головам відповідних сільських рад щодо проведення службового розслідування по виявленню причин та умов, що сприяли порушенню вимог Закону України «Про запобігання корупції» у зв’язку з не вжиттям заходів щодо перевірки своєчасності подання декларацій та не повідомленням про вказані факти у визначеному законом порядку.

Робота прокуратури Кіровоградської області на цьому напрямку триває.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар