На Кіровоградщині судитимуть експерта, який на 900 тис. грн занизив ринкову вартість комунальної землі

За процесуального керівництва Кіровоградської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування відносно службовця приватного підприємства з експертної грошової оцінки земель, протиправні дії якого завдали територіальній громаді Кропивницького збитків у розмірі понад 900 тис грн.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службовець при проведенні експертної грошової оцінки 0,4 га землі комунальної форми власності визначив ринкову вартість об’єкта оцінки у розмірі 190 тис грн. В той час як, відповідно до висновку судової оціночно-земельної експертизи реальна вартість ділянки становила 1,1 млн грн.

В подальшому, експертна оцінка була використана при укладенні договору купівлі-продажу даної земельної ділянки.

Таким чином, протиправні дії експерта призвели до відчуження вказаної землі по ціні, що на 900 тис грн нижча від ринкової.

Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду за ч. 2 ст. 367 (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки громадським інтересам) КК України.

Крім того, місцевою прокуратурою наразі вживаються заходи представницького характеру до поновлення порушених прав територіальної громади обласного центру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар