Наслідки крадіжки несуть загрозу для картин: у художньому музеї вийшла з ладу система кондиціонування

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Внаслідок викрадення частини трубопроводів було виведено з ладу систему кондиціонування музею. Для музею це недопустимо, бо незабезпечення підтримки температурно-вологісного режиму несе загрозу збереженню предметів Музейного фонду України.

Про це на своїй сторінці у ФБ написала директор музею Тетяна Ткаченко.

“Намагаючись оговтатись змушена проінформувати про надзвичайну ситуацію, яка сталася сьогодні вночі.

Внаслідок викрадення частини трубопроводів було виведено з ладу систему кондиціонування музею. Для музею це недопустимо бо незабезпечення підтримки температурно-вологісного режиму несе загрозу збереженню предметів Музейного фонду України. 

Вранці, перед нарадою, завгосподарством повідомила, що при ранішньому огляді музею та прибудинкової території, було виявлено пошкодження системи кондиціонування.

Терміново було викликано поліцію, охороною здійснено перегляд записів з камер відеонагляду.
Музей знаходиться у стані ремонту… та встановлена нова й потужна система кондиціонування ще не передана на баланс музею замовником робіт – управлінням капітального будівництва облдержадміністрації то ж звісно ж особисто проінформувала керівника управління С.М. Проненка та повідомила про надзвичайну ситуацію керівництво нашого профільного департаменту, які усі (і фахівці, що встановлювали систему) терміново прибули до музею.

Під’їхавши та з’ясувавши ситуацію Патрульна поліція повідомила про необхідність здійснення слідчо-оперативних дій та було викликано і фахівців міського відділу поліції ГУНП у Кіровоградській області.

На зараз заяви подані, факт здійснення злочину зафіксовано. Щоб не порушувати таємницю слідства це все про що можу поки повідомити.

Вже тривають роботи щодо якнайскорішого відновлення роботи системи, задіяні усі необхідні служби…

Та до поки це буде відбуватися? Чому одні прагнуть якомога більше робити гідних справ та допомагати іншим, а існують й ті, що руйнують, займаються вандалізмом, крадіжками…

Прикро й боляче…”, – йдеться в повідомленні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар