56-річний мешканець Кіровоградщини зберігав у підвалі арсенал вибухівки та боєприпасів

У ході санкціонованих обшуків, у результаті спільних заходів працівниками Новоукраїнського відділу поліції та управління Служби безпеки України в області було виявлено і вилучено предмети, зовні схожі на тротилові шашки, гранати, протипіхотні міни, набої до великокаліберної зброї, підшивачі, сигнальні ракети та димову шашку.

Про це Першій електронній повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

«Оперативну інформацію про те, що житель Новоукраїнського району може зберігати вдома заборонені речі, правоохоронці отримали минулої доби. В ході перевірки факт знайшов підтвердження.

У підвальному приміщенні та гаражі було виявлено значну кількість пристроїв, які несли серйозну небезпеку не лише 56-річному власнику садиби та його родині, але й мешканцям сусідніх домоволодінь.

На місці події правоохоронці вилучили предмети, схожі на гранату Ф-1 у кількості 3 штук, РГД5 – 3 одиниці та таку ж кількість підшивачів до них, 3 протипіхотних міни, тротилові шашки загальною вагою близько 500 грамів, пластид вагою 300 грамів, 6 снарядів до великокаліберної зброї, набої калібрів 7,62 та 5,45, детонатори в кількості 8 штук, дистанційний шнур та димову шашку. Вилучене направлено для проведення експертизи», – розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко.

По даному факту розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». За ці дії законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар