На Кіровоградщині поліцейські полюють на вирощувачів маку та коноплі

Поліцейськими Кіровоградщини розпочато 7 кримінальних проваджень за фактами незаконних посівів маку і коноплі.

Про це повідомляє Перша електронна газета за матеріалами управління протидії наркозлочинності поліції Кіровоградської області.

На території області триває комплекс оперативно-профілактичних заходів, спрямований на викриття подібних правопорушень, а також перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів та недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження.

Із початку проведення відпрацювання поліцейськими виявлено та вилучено понад тисячу рослин коноплі та більше трьохсот кущів маку, які громадяни незаконно вирощували на присадибних ділянках.

Так, цього тижня в одному з сіл Компаніївського району, у ході перевірки отриманої інформації, поліцейські провели санкціонований огляд домоволодіння місцевої жительки. У результаті вилучили чималий «урожай» рослин, схожих на снодійний мак, який направлено на дослідження.

За фактами всіх викритих правопорушень триває розслідування у рамках кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Двом особам вже повідомлено про підозру у вчиненні злочинів.

Крім того, за період проведення оперативно-профілактичних заходів поліцейські вилучили з незаконного обігу понад 700 грамів марихуани.
Нагадаємо, операція триватиме до 28 вересня. Про відомі вам факти посіву нарковмісних рослин повідомляйте до відділів та відділень поліції.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар