На Кіровоградщині майже половина злочинів – тяжкі та особливо тяжкі

За повідомленням прокуратури області, протягом січня-квітня 2017 року обліковано 7519 кримінальних правопорушень. Із загального числа зафіксованих правоохоронними органами кримінальних проявів 40,6% – тяжкі та особливо тяжкі.

Про це Першій електронній повідомили у ГУ статистики Кіровоградської області.

Протягом січня–квітня 2017 року обліковано очевидних умисних вбивств і замахів на вбивство – 29, умисних тяжких тілесних ушкоджень – 19, зґвалтувань і замахів на зґвалтування – 2.

Кількість випадків крадіжок становила 4689, шахрайств – 449, грабежів – 119, розбоїв – 33, хабарництва – 22.

У загальній кількості злочинів 73,7% становили злочини проти власності, 9,4% – злочини проти життя та здоров’я особи, 3% – злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров’я населення, 2,4% – злочини проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян та злочини проти журналістів, 1,9% – злочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг, по 1,8% – злочини проти громадського порядку та моральності і злочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту, 1,3% – злочини проти громадської безпеки, по 1,2% – злочини проти правосуддя та злочини проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина.

Правоохоронними органами за цей період виявлено 18 осіб, які скоїли злочини у складі 3 організованих груп (злочинних організацій); закінчено 3 кримінальні провадження про кримінальні правопорушення, вчинені організованими групами і злочинними організаціями.

Кількість потерпілих від злочинів у січні–квітні 2017 року становила 5671 особа, з числа яких 2140 – жінки, 562 – особи похилого віку та інваліди 1 і 2 груп, 39 – неповнолітні та 16 – діти до 14 років. Найбільша кількість потерпілих (71,9%) – від крадіжок та грабежів, серед яких 37,7% – жінки. У дорожньо-транспортних пригодах, пов’язаних зі злочинами, на території області постраждала 41 особа.

Усього внаслідок злочинних діянь загинуло 64 особи, із числа яких 32,8% – умисно вбито; 7,8% – загинуло внаслідок дорожньо-транспортних пригод, пов’язаних зі злочинами; 9,4% – у результаті нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень.

Кількість виявлених осіб, які вчинили злочини, становила 932, з них жінок – 89, неповнолітніх – 56. У загальній кількості виявлених осіб, які вчинили злочини, 34,8% раніше вже ставали на злочинний шлях, із яких більше ніж кожний другий мав незняту або непогашену судимість, 12,8% знаходились у стані алкогольного сп’яніння, 8,5% вчинили злочин у групі. Питома вага працездатних осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів, які на момент учинення злочину не працювали і не навчалися, становила 67,5%, безробітних – 15,7%.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар