Спалах ботулізму в Україні: розслідуванням щодо світловодської риби керує Знам’янська прокуратура

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
В'ялена риба / © youtube.com
Знам’янська місцева прокуратура процесуально керує досудовим розслідуванням, розпочатим поліцією за фактом спалаху ботулізму в Україні.

Повідомляє Перша електронна із посиланням на прес-службу прокуратури Кіровоградської області
Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ч. 2 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).
Встановлено, що рибна продукція одного із підприємств м. Світловодськ ймовірно стала причиною захворювання декількох людей на ботулізм на Київщині та Херсонщині. Нині таку продукцію знято з реалізації, її виробництво призупинено до з’ясування обставин, а органами контролю відібрано зразки для лабораторних досліджень.
Наразі проводяться всі необхідні слідчі дії. Досудове розслідування триває.
Санкція статті, за якою розпочато кримінальне провадження, передбачає відповідальність у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.



В’ялена риба / Джерело: youtube.com

Нагадаємо, у столиці четверо людей отруїлися рибою, один чоловік помер. У всіх постраждалих медики діагностували ботулізм. У Броварах 50-річний місцевий житель отруївся рибою із супермаркету, яку до торгової мережі привезли зі Світловодська.

Світловодську рибу, яка ймовірно стала причиною спалаху ботулізму в Україні, виробник знімає з реалізації, а її виробництво уже призупинено до з’ясування обставин. Наразі фахівці Держпродспоживслужби відібрали зразки продукції для лабораторного дослідження і проводять перевірку документації.

Сьогодні, 2 червня, Держпродспоживслужба повідомила про ще один випадок підозри на ботулізм після вживання світловодської риби. Хворий придбав ймовірного “винуватця” його хвороби у столичному гіпермаркеті “АШАН”. Киянина госпіталізували до реанімаційного відділення Олександрівської клінічної лікарні м. Києва

Пам’ятка для населення щодо профілактики ботулізму: Ботулізм - гостра токсикоінфекція, викликана паличкою Clostridium botulinum і її токсином, що міститься в неправильно приготовлених і збережених консервах. Захворювання реєструється повсюдно, окрім районів вічної мерзлоти. Присутність ботулотоксину в харчових продуктах не змінює їх органолептичних властивостей.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар