На Кіровоградщині за хабарництво судитимуть чиновника

На Кіровоградщині за хабарництво судитимуть заступника начальника Знам’янського міськрайонного відділу Державної виконавчої служби.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на прес-службу прокуратури Кіровоградської області.

Прокуратурою Кіровоградської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника Знам’янського міськрайонного відділу Державної виконавчої служби Управління Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Кіровоградській області, який вчинив корупційний злочин.

У ході досудового розслідування встановлені докази одержання чиновником неправомірної вигоди у розмірі 3 тис грн від місцевої жительки за не вчинення передбачених законом дій у виконавчому провадженні, а саме не проведення опису її двокімнатної квартири.

Злочинну діяльність державного виконавця було викрито та припинено у квітні поточного року в результаті спільних дій працівників прокуратури, Управлінь Служби безпеки та Національної поліції в Кіровоградській області. Обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) скеровано до суду для розгляду по суті.

Щодо вказаної особи судом за клопотанням прокуратури застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

На час досудового розслідування його було відсторонено від виконання посадових обов’язків.

Довідково:
санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади, чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар