У Кропивницькому напали на журналіста, який фіксував знесення дерева біля пологового будинку

© portal.lviv.ua

Сьогодні, 13 травня, у Кропивницькому директор ПП “Енерго”, яке реконструює паркан навколо пологового будинку №1, Віктор Ніколаєнко напав на журналіста Першої електронної газети, розбив йому мобільний телефон і порвав одяг.

Сталося це близько 17.30 біля пологового будинку № 1. Журналіст Першої електронної Геннадій Солдецький знімав на камеру мобільного телефону, як робітники збираються зносити тополю, коли на нього напав Віктор Ніколаєнко.

“Як тільки я увімкнув камеру до мене підійшов Віктор Ніколаєнко і забрав у мене головний убір. При цьому він намагався вибити у мене з рук смартфон, на який я знімав. А коли я намагався забрати свій головний убір, йому таки вдалося вибити у мене з рук телефон. При падінні у мобільному розбився дисплей і нападник вчепившись в мене, розірвав одяг. Після нападу він сів у свій автомобіль і поїхав”, – розповів Геннадій Солдецький.

Віктор Ніколаєнко / фото: fotoinform.net

За словами журналіста Першої електронної, він вже викликав поліцію і дав орієнтування на машину нападника.

Віктор Ніколаєнко є колишнім депутатом міської ради, директором ПП “Енерго”, яке проводить реконструкцію паркану навколо пологового будинку № 1. Крім того, за даними на сайті Кіровоградської ОДА, Ніколаєнко займає посаду заступника директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Геннадій Солдецький сьогодні, 13 травня, побачив, як тополю обнесли парканом і почали її знесення. Як він повідомив, на місці знесених дерев готуються вкладати асфальт, а тополю робітники зносять частинами.

Нагадаємо, 10 травня, голова організації “Озеленення Кропивницький” Надія Паливода прикувала себе ланцюгами саме до цієї тополі, яку збиралися спиляти. До її протесту приєдналися інші активісти і протягом двох днів не давали знищити там решту дерев. Напередодні біля пологового будинку вже знесли 14 дерев.

Пізніше постраждалий журналіст виклав у мережу відео нападу і розповів про деякі деталі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар