На Кіровоградщині знешкодили десятки артснарядів та сотні набоїв часів Другої світової війни

Фахівці-піротхніки Кіровоградщини знищили десятки артснарядів та сотні набоїв часів Другої світової війни, які були виявлені у Знам’янці та Бобринецькому районі.

Про це інформує У ДСНС України у Кіровоградській області.

До Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в м. Знам’яка на вул. 299-й кілометр на присадибній ділянці виявлено підозрілі предмети, схожі за ознаками на вибухонебезпечні.

Фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення, які прибули за викликом, ідентифікували ці предмети як артилерійський снаряд калібру 122 мм (1 од.) та набої від стрілецької зброї калібру 7,62 мм (290 од.) часів Другої світової війни. Під час обстеження прилеглої території додатково було виявлено 12 артилерійських снарядів калібру 76 мм.

29 квітня усі боєприпаси в кількості 13 артснарядів та 290 набоїв вивезені на підривний майданчик та знищені в установленому порядку.

Крім того, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що поблизу с. Дончине Бобринецького району виявлено підозрілі предмети, схожі за ознаками на вибухонебезпечні.

Фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення, які прибули за викликом, ідентифікували ці предмети як артилерійські снаряди калібрів 75 мм (3 одиниці) та 76 мм (3 одиниці) часів Другої світової війни. Під час обстеження прилеглої території інших боєприпасів виявлено не було.Боєприпаси в кількості 6 одиниць вивезені на підривний майданчик та знищені в установленому порядку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар