На Кіровоградщині поліцейські затримали браконьєра із незаконним уловом на понад 11 тис. грн

Групою реагування патрульної поліції у Світловодському районі вночі був зупинений автомобіль, під керуванням 47-річного чоловіка. У ході огляду транспортного засобу правоохоронці виявили майже півсотні кілограмів свіжої риби, здобутої у незаконний спосіб.

Про це повідомляють у Світловодському відділі поліції Кіровоградської області.

«Як з’ясували поліцейські, зловмисник займався риболовлею за допомогою сіток на Ревівському заливі Кременчуцького водосховища. Втім повернутися додому зі здобиччю чоловіку завадили поліцейські. У правопорушника було вилучено понад 80 штук риби, серед якої лящ, карась, сазан, плітка, судак. Державі завдано збитків на суму 11659 гривень», – повідомив начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання – до 3 років обмеження волі, із конфіскацією знарядь і засобів промислу.

Крім того, група реагування патрульної поліції на одній із зупинок міста Світловодськ удень виявила автомобіль, біля якого знаходилися ємності з рибою цінних порід.
На місце події прибула слідчо-оперативна група та працівники рибохорони. У чоловіка вилучили понад 260 штук риби – карася, ляща та плотви. Громадянин пояснив, що її він придбав для власного приготування у невідомої особи.

За цим фактом правоохоронцями розпочато перевірку. Сума завданих збитків державі встановлюється.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар