Шахрайство на півмільйона: за недостовірну “історію” переселенці на Кіровоградщині отримували допомогу від держави

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Олександрійською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного отримання грошової допомоги переселенцями, що призвело до зайвого використання бюджетних коштів у загальному розмірі понад півмільйона гривень.

Так, громадяни, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, звернулися до Олександрійської міської ради з заявами про призначення державної адресної грошової допомоги. У вказаних заявах переселенці вказали недостовірні відомості щодо належного їм майна та наявності на депозитному банківському рахунку коштів у розмірі, що перевищує 10-кратний розмір прожиткового мінімуму. Таким чином вказані особи понад рік безпідставно отримували від держави адресну допомогу, загальний розмір якої склав 600 тис грн.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах) КК України.
Слідство триває.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар