Мешканець Кіровоградщини пошкодив пам’ятник загиблим воїнам

На Кіровоградщині працівники поліції встановили особу зловмисника, який скоїв наругу над пам’ятником загиблим воїнам.

Чоловік «зняв» із постаменту металеве покриття, продав його, а кошти витратив на харчі та алкоголь. За скоєне особі загрожує кримінальна відповідальність.

Наприкінці лютого мешканці одного з сіл Знам’янського району помітили, що хтось пошкодив пам’ятник, розташований в центрі населеного пункту, і повідомили про це до поліції.

«Під час проведення оперативних заходів поліцейським вдалося встановити особу зловмисника, яким виявився непрацюючий 28-річний місцевий житель. Вночі чоловік прихопив із собою металеву фомку, за допомогою якої зірвав із пам’ятника мідне покриття. Всі частини кольорового металу продав. У даний час зловмиснику повідомлено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання) Кримінального кодексу України», – повідомив т.в.о. начальника Знам’янського відділу поліції Ігор Прохніцький.

Розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за цим фактом, триває. За скоєне зловмиснику загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від 4 до 5 років, або позбавлення волі – від 4 до 7 років.

За матеріалами Знам’янського відділу поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар