Із Кіровоградщини видворили 10 нелегальних мігрантів

photoukraine.com

За період з 14 березня по 5 квітня цього року прийнято десять рішень про примусове повернення іноземних громадян до країн походження. Крім того, вихідця однієї з африканських країн поміщено до тимчасового пункту утримання іноземців, що незаконно перебувають на території України.

Про це повідомляє Управління СБУ в Кіровоградській області.

Така негативна тенденція несе ряд потенційних загроз, пов’язаних з використанням вказаної категорії осіб спецслужбами іноземних держав у протиправній діяльності терористичного характеру, представниками транснаціональної злочинності (переміщення наркотичних засобів, торгівля людьми). Вищевказане має негативний вплив на євроінтеграційні процеси, забезпечення громадського порядку та національну безпеку в цілому.

З метою запобігання та протидії нелегальній міграції в Кіровоградській області та інших протиправних дій на шкоду державній безпеці України з боку іноземних громадян з країн так званого «міграційного ризику», Управлінням СБ України в Кіровоградській області спільно із обласним Управлінням ДМС України проведено цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант».

Співробітниками міграційної служби та правоохоронцями перевірено місця компактного перебування на території регіону вихідців з африканських, азіатських та арабських країн.

За період з 14 березня по 5 квітня цього року прийнято десять рішень про примусове повернення іноземних громадян до країн походження.

Крім того, вихідця однієї з африканських країн поміщено до тимчасового пункту утримання іноземців, що незаконно перебувають на території України.

Наразі, спільна робота щодо виявлення та відповідного правового реагування по фактах перебування нелегальних мігрантів в регіоні триває.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар