Кулемети, рушниці, ножі: мешканці Кіровоградщини добровільно здають зброю

За перші 5 днів місячника, який розпочався з 1 квітня, жителі області здали до відділів та відділень поліції 44 одиниці зброї, з яких 18 незареєстрованих мисливських гладкоствольних рушниць, 2 мисливські ножі, 6 одиниць охолощеної зброї та 1 незареєстрований газовий пістолет.

Також із числа зданого – 18 мисливських гладкоствольних рушниць, 5 газових пістолетів і 18 патронів до них, які були раніше зареєстровані та прийшли у стан непридатний до використання.

У більшості випадків громадяни скористалися можливістю та у рамках місячника здали знайдену зброю, або ту, яка залишилися їм від родичів.

А от мешканець обласного центру добровільно здав до Кропивницького відділу поліції 2 карабіни К-98, карабін КМ-38, пістолет-кулемет ППШ, кулемет МГ-34 та кулемет ZB часів Другої світової війни, які йому подарував знайомий.

У подальшому після відповідних перевірок та приведення у стан непридатний до стрільби бойовими набоями, чоловік бажає зареєструвати зброю на своє ім’я, як охолощену.

Поліцейські нагадують, місячник триває до 30 квітня. Громадяни, які добровільно здадуть зброю, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності, а зброя, що дозволена до реєстрації, а це – мисливська та газова, може бути за їх бажанням зареєстрована у власність в установленому порядку.
Зброю можна здати в органи Національної поліції області за місцем проживання.

За матеріалами дозвільної системи управління превентивної діяльності поліції Кіровоградської області

Мешканців Кіровоградщини закликають добровільно здати зброю

Поширити:

Залишити коментар:

коментар