На Кіровоградщині затримали злочинців, які два місяці обкрадали односельців

На Кіровоградщині поліцейські викрили групу осіб, яких підозрюють у скоєнні близько 20 крадіжок.

Усі четверо – мешканці одного з сіл Кіровоградського району: двоє неповнолітніх, 30-річна непрацююча жінка та їх знайомий 24-річний товариш. Останній тричі притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки, нанесення тілесних ушкоджень і угон транспортного засобу. Разом зловмисники протягом двох місяців обкрадали односельців. За ці дії особам нині загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Одне з перших повідомлень до Кіровоградського районного відділення поліції надійшло на початку січня поточного року. Місцеві жителі розповіли правоохоронцям, що з їхньої садиби було викрадено електроінструменти. Згодом зі схожими заявами звернулися й інші мешканці села. У всіх випадках невідомі проникали до господарських приміщень, коли власників не було вдома. Разом з тим, місцеві жителі стверджували, що сторонніх осіб у населеному пункті не зустрічали. Крім того, злочини скоювалися тоді, коли люди, що працювали в обласному центрі, залишали домівки, адже були у цей час на роботі.

Згодом із заявою до поліції звернулася адміністрація місцевого клубу та навчального закладу. Вночі невідомі викрали з приміщень електрообігрівальні прилади, інструменти та два ноутбуки.

«На пошуки злодіїв було зорієнтовано особовий склад поліції. Встановити їх особи оперативникам вдалося у момент, коли «любителі» чужого майна їхали до іншого населеного пункту продати «здобич». Під час огляду транспортного засобу, що належав одному з підозрюваних, правоохоронці вилучили автомобільний акумулятор та електрошліфувальні пристрої.

Нині доведено причетність зловмисників до 17 епізодів злочинної діяльності», – розповів т.в.о. начальника Кіровоградського районного відділення поліції Віталій Ноженко.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». За такі дії особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 6 років.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар