На Кіровоградщині викрито міжрегіональний конвертаційний центр, який “вивів у тінь” понад 300 млн грн

Прокуратурою Кіровоградщини припинено діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, через який переведено у готівку та виведено у тіньовий обіг понад 300 млн грн.

Про це інформує прес-служба прокуратури області.

У рамках досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.3 ст.191 КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) прокуратурою встановлено факт привласнення коштів в якості безпідставно нарахованого кредиту з ПДВ за рахунок проведення безтоварних операцій з суб’єктами підприємницької діяльності та конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

Так, групою осіб створено ряд суб’єктів підприємництва, шляхом реєстрації на підставних осіб, для прикриття власної незаконної діяльності. Такі незаконні дії полягали у безпідставному переведенні безготівкових грошових коштів у готівку та наданні послуг по незаконному формуванню сум у складі податкового кредиту з ПДВ для підприємств реального сектору економіки, шляхом документального оформлення господарських операцій, а також легалізації доходів отриманих злочинним шляхом та конвертації коштів в готівку іншим підприємствам вигодонабувачам.

Діяв конвертаційний центр на території Кіровоградської, Дніпропетровської, Київської та інших областей.

Прокуратурою проведено ряд санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів кримінального провадження та місцем знаходження суб’єктів незаконної господарської діяльності. За їх результатами виявлено та вилучено бухгалтерські документи, комп’ютерну техніку, банківські картки, засоби зв’язку, що використовувались для проведення незаконних операцій з конвертації грошових коштів, а також грошові кошти, в сумі понад 1, 2 млн грн.

Досудове розслідування триває.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар