Прокуратура перевірила якість медичного обслуговування засуджених осіб на Кіровоградщині

Органами прокуратури Кіровоградської області перевірено ситуацію з дотриманням вимог законодавства щодо медичного обслуговування засуджених та їх медико-санітарного забезпечення у виправних установах регіону.

До проведення перевірок залучено фахівців у галузі охорони здоров’я різних спеціальностей, фахівців Держпродспоживслужби в області та територіальні відділення санітарно-епідеміологічної лабораторії.

Встановлено, що в колоніях продовжують мати місце порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства щодо створення засудженим необхідних житлово-побутових умов, проведення лікувально-профілактичної і санітарно-протиепідемічної роботи.

Якнайшвидшого вирішення потребують питання комплектації медчастин лікарями, медичним діагностичним обладнанням, а також обладнанням клінічних лабораторій при медчастинах. Існує нагальна необхідність отримати ліцензії на здійснення медичної діяльності та пройти акредитацію всіх медчастин установ виконання покарань в області після їх перейменування. Крім того, нагальним є питання проведення ремонтних робіт усіх медичних частин установ.

Викладені проблеми потребують вирішення з боку Міністерством юстиції України у найближчий час. Задля цього прокуратурою області через Генеральну прокуратуру України внесено дві вказівки до Міністерства юстиції України щодо збільшення фінансування установ, отримання дозвільних документів на медичну практику, виділення медичного обладнання та препаратів.

За результатами перевірок прокурорами також внесено три вказівки керівникам виправних установ області.
Документи прокурорського реагування перебувають на розгляді.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар