У Світловодську зупинили автівку зі зброєю та наркотиками

У Світловодську патрульна поліція зупиненила автомобіль, яким місцевий мешканець керував за дорученням. Під час перевірки документів на авто з’ясувалося, що транспортний засіб знаходиться на території України з порушенням митних правил. Крім того, водій перевозив заборонені речовини.

Про це повідомляє інтернет-видання “Світловодськ”.

“Під час огляду салону автомобіля поліцейські під сидінням виявили предмет, схожий на пістолет для відстрілу гумових куль Форт 17Р та 14 набоїв до нього, а також паперовий згорток із речовиною зеленого кольору, поліетиленовий пакетик із кристалічною речовиною та коробку з-під сірників із насінням рослини, схожої на коноплю. Вилучене направлено на експертизу”, – повідомив начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий.

Попередньо встановлено, що житель міста керував автівкою за дорученням, а її власник – громадянин іншої держави. За поясненням чоловіка, пістолет зберігав для самозахисту. Поліцейські з’ясовують, чи мав він відповідний дозвіл на травматичну зброю та з якою метою перевозив наркотичні речовини.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Чоловіку може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар