У кропивничанина вилучили близько 100 кг марихуани вартістю 2 млн грн

Ілюстрація marihuanna.net

У Кропивницькому поліцейські вилучили у місцевого жителя близько 100 кг марихуани.

Вартість такої кількості наркотику за цінами «чорного ринку» складає майже 2 мільйони гривень. За зберігання наркотичних засобів в особливо великих розмірах зловмиснику загрожує покарання – до 8 років позбавлення волі.

«29-річний мешканець обласного центру влаштував буквально «склад» у своєму домоволодінні. Під час проведення обшуку поліцейські виявили у будинку мішки та коробки з подрібненою речовиною, схожою на марихуану, а також в’язки нарковмісних рослин, які сушилися на полицях і мотузках у господарському приміщенні. Загалом було вилучено до ста кілограмів наркотичного засобу. Працівники поліції з’ясовують, звідки у громадянина з’явилося «зілля» у таких обсягах та як у подальшому він планував його використовувати», – розповів начальник управління протидії наркозлочинності поліції Кіровоградської області Євген Чуйко.

Вилучене направлено на проведення дослідження. За результатами експертизи за цим фактом буде прийнято рішення щодо притягнення особи до кримінальної відповідальності за ч. 3 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років позбавлення волі.

Раніше чоловік вже був судимий за вчинення наркозлочинів.

1 (44) 2 (38) 3 (27) 4 (16)

За матеріалами управління протидії наркозлочинності поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар