Тіло мешканки Кіровоградщини знайшли через тиждень після вбивства

© twimg.com

За підозрою у скоєнні особливо тяжкого злочину працівники поліції затримали 33-річного жителя Гайворонського району. За попередньою інформацією, зловмисник вимагав у потерпілої віддати гроші, а коли почув у відповідь, що коштів нема, завдав їй ударів ножем та залишив помирати. Тіло жінки виявили лише через тиждень, оскільки у ніч вбивства її замело снігом.

8 лютого до Гайворонського відділу поліції звернулася жителька одного з населених пунктів із повідомленням про зникнення 58-річної родички. Жінка 6 лютого у вечірній час пішла з дому та навіть через два дні не повернулася. При собі мала мобільний телефон, втім на зв’язок не виходила.

Отримавши повідомлення, поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України з позначкою (безвісти відсутня) та взялися з’ясовувати, що сталося з жінкою.

Правоохоронці, так само як і родичі зниклої, сподівалися, що її вдасться знайти живою та неушкодженою. Але 15 лютого біля одного з багатоквартирних будинків на іншій вулиці населеного пункту тіло місцевої жительки з ножовими пораненнями було виявлено у снігу.

Зважаючи на обставини, працівники поліції спрямували зусилля на встановлення особи, яка у такий жорстокий спосіб позбавила потерпілу життя.

«Спочатку поліцейським вдалося розшукати мобільний телефон, що належав жінці, але, ймовірно, був відібраний зловмисником, адже при загиблій його не знайшли. Засіб зв’язку правоохоронці виявили вже у «нового» власника. Мобілку громадянину запропонував придбати місцевий житель, який і потрапив під підозру у скоєнні злочину», – розповів начальник Гайворонського відділу поліції Сергій Сірак.

Було встановлено, що у той вечір, коли сталася трагедія, чоловік зустрів на вулиці перехожу та начебто спочатку попросив у неї цигарку, а потім почав вимагати віддати гроші. Оскільки ні того, ні іншого не отримав, розлючений зловмисник дістав із кишені кухонного ножа та ударив ним кілька разів потерпілу. Після цього вона упала на землю, тим часом громадянин забрав її мобільний телефон та пішов геть, викинувши знаряддя злочину.

Зловмисника поліцейські затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років, або довічного ув’язнення. Вирішується питання про обрання стосовно особи міри запобіжного заходу.

1 (42)
2 (36)

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар