На Кіровоградщині за крадіжку кількох сотень гривень неповнолітнім загрожує 6 років позбавлення волі

Поліцейські викрили двох неповнолітніх у скоєнні крадіжки з продуктової крамниці. 14 лютого до Новоукраїнського відділу поліції надійшло повідомлення про злочин. Чоловік, який охороняв складські будівлі неподалік магазину, вранці помітив пошкоджені у ньому двері, про що негайно сповістив поліцейських.

Злодіями виявилися юнаки, 16 та 17 років, які у січні разом ще з одним товаришем обікрали магазин техніки. Цього разу хлопці вирішили «завітати» до іншого торгівельного закладу. Упродовж кількох годин працівники поліції вийшли на слід зловмисників та вилучили у них частину викрадених коштів.

«Під час огляду приміщення крамниці з’ясувалося, що невідомі каменем розбили скло у металопластиковому профілі і таким чином потрапили всередину, звідки викрали кілька сотень гривень.

У ході першочергових заходів правоохоронці виявили на місці пригоди слід від взуття, що ймовірно належав зловмиснику. У подальшому, відпрацьовуючи коло осіб, які могли бути причетними до скоєння злочину, поліцейські перевірили і раніше судимих юнаків. Вдома вони були відсутніми, але оперативники розшукали неповнолітніх у їх знайомих, де хлопці «відпочивали» після нічних пригод. У юнаків було частково вилучено викрадені гроші, які вони ще не встигли витратити», – розповів т.в.о. начальника Новоукраїнського відділу поліції Костянтин Левченко.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

У даний час розслідування іншої крадіжки – з магазину техніки, в якій підозрюваними є обидва неповнолітніх, також триває. Хлопцям доведеться відповідати вже за два скоєних злочини. Їм загрожує покарання – до 6 років позбавлення волі.

1 (41) 2 (35) 3 (25)

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар