Неповнолітньому грабіжнику з Кіровоградщини загрожує 6 років позбавлення волі

Ілюстрація uzhgorod.net.ua

В одному з населених пунктів Знам’янського району 15-річний юнак відібрав у перехожої сумку з грошима у сумі 1400 гривень та особистими речами. Поліцейські одразу вийшли на слід зловмисника, який після скоєного подався у найближче кафе витрачати чужі кошти.

Із повідомленням про грабіж до відділу поліції звернулася 55-річна потерпіла. Жінка розповіла, що близько 20-ї години вечора поверталася додому, аж раптом почула за спиною тупіт. Не встигла навіть озирнутися, як була збита з ніг невідомим. Нападник почав виривати з її рук сумку, хоча вдалося йому це зробити не з першої спроби.

Оскільки ключі від будинку також залишилися у викраденій сумці, не потрапивши додому, жінка попросила у сусіда телефон і викликала поліцію.

Працівники слідчо-оперативної групи, що прибули на місце події, опитали потерпілу. Втім повідомити прикмети грабіжника вона не змогла, оскільки все відбувалося затемна, до того ж, під час падіння жінка вдарилася головою і розгледіла лише силует зловмисника.

«Аби отримати додатково будь-яку інформацію, що могла б стати у нагоді для розкриття злочину, поліцейські попрямували до місцевого закладу відпочинку і не помилилися. Адже там з’ясувалося, що один із відвідувачів юного віку замовляв собі каву, розрахувавшись купюрою у 500 гривень. Втім, зрозумівши, що вчинив необачно і його можуть швидко піймати, підліток встиг втекти з приміщення кафе, залишивши власну куртку з викраденими речами у кишенях.

Поліцейські розшукали неповнолітнього за місцем проживання, куди він повернувся на ранок після нічного переховування», – розповів в.о. начальника Знам’янського відділу поліції Ігор Прохніцький.

Особі оголошено про підозру за ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 6 років. Триває розслідування.

Речові докази вилучено та направлено на проведення експертиз.

1 (30) 2 (25) 3 (18)

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар