У Кропивницькому знайшли скаженого кота: частину Ковалівки оголошено загрозливою зоною

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

Лабораторно підтверджено сказ у безпритульного кота, якого виявили у місті Кропивницькому по проспекту Перемоги, 6.

Повідомляє Держпродспоживслужба.

За даним випадком фахівці держпродспоживслужби та ветеринарної лікарні провели епідеміологічне розслідування, в ході якого встановлено, що звернень за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів з приводу укусів хворою твариною не зареєстровано.

Проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кіровоградській міській раді, на якому затверджено план комплексних заходів щодо ліквідації сказу на території міста, оголошено загрозливою зоною частину мікрорайону Ковалівки (проспект Перемоги, провулок Тракторний, вулиці Київська і Вокзальна), введено карантинні обмеження.

За місцем виявлення загиблої тварини проведено заключну дезінфекцію, активно проводиться роз’яснювальна робота серед населення щодо профілактики сказу: в мікрорайоні розповсюджено оголошення про необхідність вакцинації домашніх тварин, і проведення щеплень вже активізувалося, а також направлені пам’ятки в навчальні та лікувально-профілактичні заклади міста.

З пам’яткою про профілактику сказу можна ознайомитися на нашому сайті в рубриці «Пам’ятки» (розділ «Напрямки» → «санепіднагляд»).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар