Поліцейські затримали злочинців, які оббирали до «голих стін» елітні помешкання кропивничан

© lbc.com.ua

На Кіровоградщині поліцейські затримали групу осіб, які обікрали мешканців обласного центру більше ніж на мільйон гривень.

Троє підозрюваних, віком 20 та 19 років, протягом трьох місяців оббирали до «голих стін» елітні помешкання кропивничан. Повертаючись додому, потерпілі не знаходили ні цінних речей, одягу, ліків та навіть засобів гігієни. Відчувши, що їх слідом вже йдуть поліцейські, втікачі намагалися вночі залишити межі області, однак були затримані оперативниками та працівниками відділу швидкого реагування.

Повідомлення про скоєні крадіжки з приватних домоволодінь почали надходити до Кропивницького відділу поліції з жовтня минулого року. Жертвами «домушників» ставали містяни, які з різних причин залишали своє майно без нагляду. Деякі з будинків були обладнані системою відеоспостереження, однак пересвідчившись у відсутності автоматичної системи охорони, злодії не вагаючись йшли «на справу».

Відслідковуючи, чи не метушаться власники помешкання у дворі або поруч з ним, один із підозрюваних розбивав у вікні шибку. Якщо ж після цього потерпілі не вчиняли галасу, троє зловмисників проникали до середини та виносили з будинків все, що могли винести. Так потерпілі за одну ніч позбавлялися грошових коштів, прикрас, аудіо-, відео- та побутової техніки, наручних годинників, посуду, фотоапаратів, документів та нагород, одягу, взуття, парфумів і навіть засобів гігієни. В одному з помешкань зловмисники натрапили на металевий сейф зі зброєю, який після невдалих спроб злому також прихопили з собою.

Після скоєних злочинів, в усіх випадках крадене майно підозрювані зносили за місцем проживання, а згодом знаходили випадкових покупців, яким реалізовували цінні речі за ціною в рази нижчою від їх реальної собівартості.

Решту майна, яке не мало особливої «перспективи» для успішного продажу, як наприклад, ненове взуття та одяг, нові власники зберігали у квартирі, де мешкали всі разом. Це житло найстарший з підозрюваних отримав у тимчасове користування від свого родича, доки той перебуває у в’язниці за скоєння тяжкого злочину.

«Майбутні плани «відвідати» решту будинків приватного сектору, між собою зловмисники обговорювали з неабияким азартом до того часу, поки не відчули, що на їх слід вийшли оперативники. Єдину можливість уникнути відповідальності – залишити територію області, а згодом і країни, крадії вирішили використати вже наступної ночі. Але після 3-ї години, в одному з напрямків, на виїзді з міста вони були затримані працівниками управління карного розшуку обласного главку спільно з колегами із Кропивницького відділу поліції та за безпосередньої участі працівників відділу швидкого реагування», – розповів т.в.о. начальника кримінальної поліції ГУНП в Кіровоградській області Володимир Хвостов.

Нині всі троє підозрюваних дають покази слідчим. За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 262 Кримінального кодексу України «Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем» та ч. 3 ст. 185 ККУ «Крадіжка». За такі дії особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Крім того, їм доведеться відшкодовувати і завдану потерпілим матеріальну шкоду, яка, за попередніми підрахунками, сягає більше мільйона гривень.

1 (17) 2 (14) 3 (9) 4 (7) 5 (6) 6 (2)

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар