На Кіровоградщині чоловіку за крадіжку банківської картки загрожує 3 роки ув’язнення

© socportal.info

Поліцейські встановили особу зловмисника, який скоїв крадіжку банківської картки та зняв із неї кошти. Ним виявився 32-річний раніше судимий житель Компаніївського району. Кілька тисяч гривень чоловік одразу витратив на власні потреби, а картку викинув. За вчинене йому загрожує покарання – до 3 років ув’язнення.

До відділення поліції надійшло повідомлення від мешканця районного центру. З’ясувалося, що громадянин дав власну банківську картку родичці, аби вона поповнила мобільний рахунок. Коли дівчина повернулася додому, то зрозуміла, що забула картку у банкоматі. Тим часом, чоловік, який стояв за нею в черзі, підгледів пін-код та, скориставшись чужою необачністю, забрав залишену картку і вже через інший пристрій зняв кошти.

Коли потерпілий звернувся до банківської установи, щоб заблокувати картку, то дізнався, що з його рахунку зникли 3 тисячі гривень.

«У результаті проведення слідчо-розшукових дій поліцейські встановили причетність до злочину жителя району, раніше судимого за крадіжку. Чоловікові оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення», – розповів начальник Компаніївського відділення поліції Володимир Гавриленко.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді штрафу, громадських або виправних робіт, арешту на строк до 3 місяців, або до 3 років позбавлення волі.

 Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар