Кропивничанин заклав під заставу чужу автівку та почав переховуватися

Поліцейські викрили чоловіка, який незаконно заволодів транспортним засобом жительки Кропивницького.

31-річний житель обласного центру, взявши на ремонт чужий автомобіль, заклав його під певну суму коштів. За спробу отримати «легких» грошей правопорушнику доведеться понести покарання.

До Кропивницького відділу поліції із заявою про угон автомобіля «ВАЗ 2107» звернулася 49-річна місцева жителька. Заявниця розповіла, що після дорожньо-транспортної пригоди віддала свою автівку на ремонт, а назад не отримала. Майстер зник і не відповідав на її телефонні дзвінки. Самотужки знайти автомобіль потерпілій не вдалося, тож вона звернулася за допомогою до поліцейських.

«Протягом доби правоохоронці встановили особу зловмисника та доправили його до відділу поліції для з’ясування усіх обставин злочину, – повідомив т.в.о. начальника Кропивницького відділу поліції Сергій Сухопар. – Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом)».

Попередньо встановлено, що місцевому жителю потрібні були грошові кошти. Чоловік відремонтував машину, після чого, аби покращити своє матеріальне становище, вирішив на деякий час віддати авто під заставу знайомому. Отриману готівку у сумі 4 тисяч гривень витратив на власні потреби. Коли ж настав час повертати автомобіль, грошей у нього не виявилося. Зловмисник вимкнув мобільний телефон і почав переховуватися.

У даний час вживаються заходи щодо вилучення автомобіля. Досудове розслідування триває. Правопорушнику може загрожувати покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

За матеріалами Кропивницького відділу поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар