На Кіровоградщині зафіксовано хакерські атаки на сайти держадміністрацій

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

У грудні 2016 року відбувся сплеск хакерських атак на сайти українських державних установ, міністерств та органів місцевих рад, зокрема, з боку Росії були зафіксовані атаки на 7 сайтів, з інших країн – на 10. У списку – сайти держадміністрацій Кіровоградської області.


Таку статистику надав УНІАН засновник проекту «Українські Кібер Війська» Євген Докукін.

«У зв’язку з сепаратистськими й терористичними акціями на сході України хакерська активність у грудні 2016 року була значною. Відбулося багато DDoS-атак і зламів в інтернеті», – зазначив він.

Згідно з повідомленням, у грудні 2016 року російських хакерських атак зазнали сім сайтів державних установ і відомств. Зокрема, 7 грудня 2016 року були атаковані сайти Пенсійного фонду України, Міністерства фінансів та Державної казначейської служби України, 13 грудня – сайт Міністерства оборони України. 15 грудня зазнав кібератаки ресурс державної компанії «Укрзалізниця», 16 грудня – сайти Міністерства інфраструктури України та підконтрольної йому Державіаслужби.

«Українські Кібер Війська» за грудень минулого року також зафіксували 10 іноземних неполітичних зламів і хакерських атак на сайти держадміністрацій у Кіровоградській та Вінницькій областях, чотирьох управлінь Держгеокадастру в Рівненській області та на сайти держустанов.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар