На Кіровоградщині прокуратура викрила факт зловживань при розрахунку тарифів на тепло

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кіровоградською місцевою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за фактом порушення законодавства службовими особами Державного підприємства «Кіровоградтепло» в частині визначення тарифів на постачання теплової енергії, що призвело до нецільових витрат в  4 млн грн.

Мова йде про те, що державне підприємство не затвердило виробничу інвестиційну програму. Разом з тим, в тарифах на теплову енергію витрати на виробничі інвестиції, тобто на реалізацію відсутньої інвестиційної програми, були передбачені. Фактично нарахована сума для виконання заходів відсутньої інвестиційної програми становить понад 4 млн грн. Частина цих коштів була отримана підприємством з державного бюджету в якості відшкодування різниці у тарифах.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років обмеження волі.

Досудове розслідування триває.

Загалом, з початку 2016 року за фактами порушень законодавства у бюджетній сфері розпочато 57 кримінальних проваджень. Завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти у 9 кримінальних провадженнях вказаної категорії. У завершених провадженнях експертним шляхом встановлено понад 1,4 млн грн збитків, з яких вже відшкодовано до бюджету понад 400 тис грн.

БЮДЖЕТ

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області             

Поширити:

Залишити коментар:

коментар