Від африканської чуми свиней на Кіровоградщині гинуть дикі тварини

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Днями у мисливських угіддях на території урочища «Сухе болото» в Онуфріївському районі, неподалік сіл Деріївка та Млинок, виявлено 5 трупів диких кабанів.

Повідомляє Держпроспоживслужба.

Фахівцями держпродспоживслужби Онуфріївського району здійснено виїзд на місце та проведено епізоотичне розслідування з відбором біологічного матеріалу з наступним направленням до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветсанекспертизи (м. Київ). За результатами дослідження встановлено діагноз африканська чума свиней (звіт про результати дослідження від 19 грудня 2016 року № 008323 п.м./16).

За попередньою інформацією в домогосподарствах громадян с. Млинок  утримується близько 120 голів свиней. У с. Деріївка свинопоголів’я, що належить населенню, відсутнє, оскільки у серпні ц.р. у зв’язку з реєстрацією АЧС там були проведені заходи з ліквідації цього захворювання.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней 20 грудня відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Онуфріївській райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план дій з ліквідації АЧС та визначено межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар