Житель Кіровоградщини ще раз постав перед судом за те, що не зруйнував свої господарчі споруди

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
За послідовної позиції прокуратури Кіровоградської області мешканця Новгородківського району притягнуто до кримінальної відповідальності за умисне невиконання рішення суду про звільнення земельної ділянки.

Зокрема, вироком суду апеляційної інстанції його визнано винним за ч. 1 ст. 382 (умисне невиконання службовою особою вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню) Кримінального кодексу України та засуджено до одного року позбавлення воді з іспитовим строком.

Мова йде про те, що засуджений самовільно зайняв земельну ділянку, належну іншій особі, та побудував на ній господарські споруди. Власник землі звернувся до суду та зобов’язав відповідача усунути перешкоди у користуванні землею. Проте, засуджений жодних дій, спрямованих на усунення перешкоди не вчинив. Більш того, він перешкоджав законним діям державних виконавців.

Зважаючи на викладене виконавча служба направила до прокуратури подання про притягнення вказаної особи до кримінальної відповідальності. В свою чергу прокуратура у суді апеляційної інстанції відстояла законність таких вимог.
На даний час, земля повернута у користування законного власника. 

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області   
Поширити:

Залишити коментар:

коментар