Прокуратура Кропивницького повернула державі 3,2 га землі вартістю понад 120 тис. грн

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кіровоградська місцева прокуратура через суд зобов’язала приватне сільськогосподарське підприємство повернути у власність держави незаконно орендовану земельну ділянку площею 3,2 га вартістю понад 120 тис грн.

Так, місцева прокуратура звернулась з позовом до Вільненської сільської ради та ПП «Шанс» про визнання недійсним договору оренди землі та зобов’язання повернути зазначену земельну ділянку державі.
Підставою звернення до суду стало ігнорування сторонами договору встановленого на законодавчому рівні порядку розпорядження земельною ділянкою в силу прагнення отримати землю за спрощеною, пільговою процедурою без проведення земельних торгів.
Рішенням господарського суду Кіровоградської області позовні вимоги задоволено в повному обсязі.
Не погоджуючись з вказаним рішенням приватне підприємство оскаржило його до Дніпропетровського апеляційного господарського суду. За принципово позиції прокуратури апеляційну скаргу відповідача залишено без задоволення, а рішення суду першої інстанції залишено без змін.
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
Поширити:

Залишити коментар:

коментар