З Росії прибула чергова партія підкріплення для бойовиків – 2 танки

Луганський напрямок

Знову загострилася обстановка в Попаснянському районі. Протягом дня противник неодноразово застосовував легке озброєння, а після заходу сонця – міномети і гармати. Українські війська відкривали вогонь у відповідь.

За фактами, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, окрім цього ворожі обстріли відбулися у Станиці Луганській та околицях, а також у Старому Айдарі. З огляду на агресивні дії окупантів, розведення сил і засобів у Станиці Луганській наразі неможливе.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 12 ворожих обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Вчора відбулося 3 ворожих обстріли, причому всі – з використанням важкого озброєння, і всі – в різних місцях. Противник порушив режим тиші на світлодарській дузі та в Авдіївці. Кожен обстріл тривав від 30 до 45 хвилин. Ворог випустив по наших позиціях понад 50 мінометних мін.

Маріупольський напрямок

Минулої доби мінометні обстріли з боку противника відбулися лише в двох точках – це Красногорівка та Водяне. По наших позиціях випущено понад 80 мінометних мін.

Загалом противник порушує режим тиші по всій лінії фронту. При цьому на всіх основних рубежах українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Всього вчора на Маріупольському напрямку відбувся 21 ворожий обстріл, зокрема 7 – з важкого озброєння.

Вчора противник організував 7 польотів БПЛА на всіх напрямках.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 2 – отримали поранення.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким воїнів, загиблих за Україну.

Інформація ГУР МОУ

yemblema-gur-1

З Росії прибула чергова партія підкріплення для бойовиків. Через Свердловськ у напрямку м. Краснодон доставлено 2 танки, у Ровеньки – 7 цистерн з пальним. Через район Савур-Могили у напрямку м. Торез проїхало 10 танків, 2 САУ «Гвоздика». Ця техніка ремонтувалася на російській території.

На Луганщині поліцейські затримали чоловіка, який входив до бандформування «ЛНР»

Увагу правоохоронців міста Рубіжне привернув автомобіль, за кермом якого сидів чоловік у камуфльованій куртці.

Під час перевірки документів у водія, поліцейські встановили, що цей чоловік перебуває у розшуку за підозрою в участі у лавах НЗФ.

Українські захисники посиленно тренуються

На Луганщині військовослужбовці НГУ провели стрільби із зенітних установок. Під час навчань використовувалися саморобні «накладні стволи для зенітних установок» з використанням автомата Калашникова. Цей засіб дозволяє військовим вдосконалювати навики стрільб, помітно зменшуючи витрати набоїв.

Кріплення автомата до зенітної установки виготовляється з підручних матеріалів, що дає можливість зробити це в польових умовах.

11121314

На Харківщині курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба пройшли курси з тактичної медицини та виживання на місцевості.

Заняття проводяться в холодну пору року в умовах обмеженого продовольчого та речового забезпечення. Бійці переймали досвід з надання першої медичної допомоги в складних умовах, навчалися орієнтуванню на місцевості та забезпеченню себе усім необхідним в умовах дикої природи.

2122

На Житомирщині завершилися триденні збори із головними старшинами бригад та  батальйонів ВДВ ЗСУ.

Присутні обмінялися досвідом під час теоретичної частини тренувань, а також виконали стрільби з різних зразків озброєння.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар