Кіровоградська область готується до весняно-польових робіт (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 6 березня, на базі Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства степової зони НААН відбувся науково-практичний семінар, під час якого обговорили підготовку до проведення весняно-польових робіт у господарствах області.

У роботі семінару взяли участь голова облради Олександр Чорноіваненко, голова ОДА Олександр Петік, науковці, керівники агроформувань, представники установ-організацій, повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

Присутні вшанували хвилиною мовчання свого колегу з м. Бобринець Віктора Чміленка, який загинув під час сутичок у столиці.


Олександр Петік акцентував увагу на тому, що намагатиметься організувати діючий механізм всіх учасників аграрного ринку. Як зазначив заступник директора департаменту агропромислового розвитку ОДА В’ячеслав Муха, в області на належному рівні проведено роботу щодо підготовки господарств до комплексу весняно-польових робіт.

«Для виконання прогнозованих обсягів посіву сільськогосподарських культур господарства області в цілому забезпечені матеріально-технічними та фінансовими ресурсами. Господарства мають і необхідну кількість насіннєвого матеріалу, мінеральні добрива (від 85 до 93%), і ціни на які знаходяться на рівні минулорічних», – зазначив В’ячеслав Муха.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар