Ще один колишній бойовик ДНР отримав можливість розпочати мирне життя

Луганський напрямок. Головною «гарячою точкою» залишається Новозванівка. В темну пору доби, починаючи з 19:20, бойовики відкрили вогонь з важкої артилерії по позиціях українських військ. Обстріли зі 152-мм артилерійських установок та 82-мм мінометів тривали до 21:30 із перервою на одну годину. Ще ворожий артобстріл зафіксований біля села Троїцьке Попаснянського району.

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, усього на ділянці ворог випустив 39 артилерійських снарядів та 4 мінометні міни. Протягом доби неспокійно також було в районі Новоолександрівки, Кондрашівки Нової та Лопаскіного, де бойовики стріляли з легкої зброї.

Донецький напрямок. Бойовики активно застосовували 82- і 120-мм міномети, насамперед поблизу Авдіївки, Верхньоторецького, Троїцького (Ясинуватський район) та селища Луганського. Усього бойовики випустили 167 мінометних мін з важкого озброєння, що заборонено Мінськими домовленостями. Біля останнього бандформування також стріляли з БМП. Ще одна провокація спостерігалася біля Зайцевого.

Маріупольський напрямок. Тут зберігається найширша географія провокацій з боку російсько-окупаційних військ. Важка зброя – артилерія і міномети – застосовувалася переважно у темну пору добу інтенсивніше та більше, ніж на інших напрямках.

Зокрема, під ворожий вогонь попали українські позиції неподалік Красногорівки, Павлополя, Тарамчука і Широкиного, де також окупанти стріляли з БМП. Внаслідок ворожого обстрілу Мар’їнки отримав поранення місцевий мешканець. Усього було випущено 12 артилерійських снарядів і 137 мінометних мін. Окрім цього, в усіх зазначених місцях, а також біля Водяного і Лебединського, бойовики застосовували стрілецьку зброю та гранатомети.

Незважаючи на провокації та обстріли з боку ворога, українська армія утримує позиції на лінії зіткнення. Завдяки злагодженій роботі та бойовим навичкам, жоден військовослужбовець не загинув і не був поранений внаслідок бойових дій.

Українська армія і волонтери допомагають жителям прифронтових районів

Днями військовослужбовці ЗСУ доправили до Краматорського дитячого будинку теплі дитячі речі та іграшки, передані небайдужими волонтерами з Німеччини.

11

У Слов’янську СБУ спільно з поліцією вилучили схованку з боєприпасами

Пакет з двома упаковками набоїв та чотирма гранатами Ф-1 знаходився неподалік від житлового масиву міста.

Ще один колишній бойовик отримав можливість розпочати мирне життя

Суд Лисичанська звільнив місцевого мешканця від кримінальної відповідальності у рамках Програми СБУ «На тебе чекають вдома». У 2014 році чоловік приєднався до лав бандформувань, де ремонтував автомобілі та чергував на блокпосту. Після того, як ЗСУ звільнили місто, чоловік виїхав до Росії. Дізнавшись про програму СБУ, він вирішив повернутися додому, співпрацювати з українськими правоохоронними органами, і врешті жити в мирі.

На Донеччині поліцейський спецназ тренувався затримувати злочинців

В ході занять правоохоронці штурмували будинок, де за легендою були озброєні злочинці, та відпрацювали їх затримання. Цю штурмову групу готують до виконання ризикованих операцій у районі проведення АТО.

3132

В Одеській області завершилися тренування курсантів факультету підготовки спеціалістів ВДВ Військової академії (м. Одеса)

Військовослужбовці здійснювали стрільби з різних видів стрілецької зброї та бронетехніки вдень і вночі, встановлювали мінно-вибухові загородження, керували бойовими машинами, а також проводили розвідувальні дії проти умовного противника.

414243

Поширити:

Залишити коментар:

коментар